zondag 30 juli 2017

Schaffhausen - Mooie stad

Onze reis naar Zwitserland dinsdag 11 juli 2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Na een heerlijk ontbijt in ons hotel in Herrenberg vertrokken wij naar Zwitserland, onze eerste stop zou Schaffhausen zijn.

Al redelijk vroeg in de ochtend waren wij in deze Zwitserse stad in het gelijknamige kanton aan de Rijn. Eerst even de wagen wegzetten, die verdween letterlijk in de garage vlak bij de stadspoort. Een andere gebruikster gevraagd, hoe wij de auto weer terug konden krijgen en toen eerst maar eens koffie gescoord op een terrasje. De stad daarna maar even in. Wat een prachtige stad met al die erkers en beschilderde gevels. 


Toen ingecheckt bij een hotelletje vlak bij het station.

Wij hadden nog steeds geen duidelijkheid, waar onze auto kon overnachten. Het tweede rondje door de stad stuitten wij op het VVV kantoor. Een heel vriendelijke medewerkster van dit kantoor wees ons de parkeerplaats voor langparkeren achter de Munotburcht bij het atletiekterrein. Daar konden wij dus voorlopig de wagen kwijt en het is vlak bij het centrum!

Op de terugweg met de rolkoffer nog bij mij en de rugzak op al het Munotkasteel bekeken. Een prachtig 16e eeuws verdedigingswerk. De toren gaat geleidelijk omhoog zonder treden, je kan er zelfs met een kinderwagen bij oprijden. Bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad.




Na dit bezoek eerst de spullen naar het hotel gebracht en de trolleybus genomen naar de Rheinfall, 4 kilometer verderop. Prachtige dag in een prachtig land.

Meer over en vanuit Schaffhausen staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver