zondag 30 juli 2017

Herrenberg - Slotberg

Onze reis naar Zwitserland

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

's Ochtends na een tussenstop in Böblingen  al gauw weer vertrokken richting Herrenberg. Ingecheckt in een hotel en daarna al gauw het centrum in gelopen, nadat wij eerst in een grindbak voor het hotel een versuft (jong?) torenvalkje ontmoetten.

Herrenberg heeft een mooie oude heuvelachtige typisch Duitse binnenstad met veel vakwerkhuizen. Lekker door dit stadje gewandeld en daarna achter de Stiftkirche de Schlossberg beklommen, een mooie parkachtige berg met dikke oude slotmuren en boven op nog delen van het slot (ruïne). Vanaf daar hadden wij weer een prachtig uitzicht over de omgeving.

Na deze wandeling weer terug de stad in. Hier hebben wij later onder een parasol (meer tegen eventuele regen dan zon) op een terrasje van COC gegeten. Na het lekkere maal en biertje, kwam ik tot de ontdekking, dat er waarschijnlijk iemand voor mij op dezelfde stoel heeft gezeten, die incontinent was of een peuter met een lekkende luier. De achterkant van mij broek was vochtig geworden en rook niet erg fris. In het hotel dus maar gauw verschoond.

Daar zochten wij 's avonds onze volgende bestemming uit, dat zou Schaffhausen in Zwitserland gaan worden.

door het poortje...

...de Slotberg op

In Herrenberg:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver