vrijdag 4 augustus 2017

Neuhausen am...... Rheinfall!

Onze reis naar Zwitserland

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven! Dinsdag 11 juli 2017

Wij hadden in onze eerste dag in Zwitserland al een aantal uren in de mooie stad Schaffhausen in het gelijknamige kanton doorgebracht, maar wilden nu wij er toch in de buurt waren,ook nog wel het natuurgeweld van de Rijnwaterval 'Rheinfall' in Neuhausen am Rheinfall zien.

Wij namen 's middag al wat later de trolleybus naar Neuhausen vier kilometer verder op, een kleine wandeling door het dorp, een medelander die ons nog even de weg wees, (maar dat was niet echt nodig, je gaat gewoon op het lawaai af) en wij stonden vanaf een prachtige plek naar dit natuurgeweld te kijken, dat 24/7 doorgaat.

Dit prachtige natuurgeweld krijg je helemaal gratis en is vanaf vele plekken goed te aanschouwen. Je kan er echt vlak bij staan. Je hoeft echt geen kaartje voor een rondvaart te kopen (mag wel) om je naar een rots in de rivier te laten vervoeren, om vanaf daar te kijken.

De Rheinfall in de Rijn is de grootste waterval van Europa. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog. Er stroomt 600 kubieke meter (in de zomer) water per seconde over de rotsen in het midden van de Rijn. De Rheinfall ontstond in de laatste ijstijd, ongeveer 15.000 jaar geleden.

Wij hebben hier best wel even rond gelopen en genoten. Het dorp Neuhausen am Rheinfall heeft geen bijzonder centrum of zo, dus na het bezichtigen van de Rheinfall namen wij al gauw weer de trolleybus terug naar Schaffhausen, om een restaurantje te zoeken (vandaag eens geen patat of aardappelen, maar rijst (Chinees)) en om weer plannen voor morgen te maken, die ons na een tweedelig ontbijt in eerste instantie naar Stein am Rhein zouden voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver