zaterdag 1 juli 2017

Monsieur Cannibal

Zaterdag 24 juni 2017

Wij hadden dit weekend wat te vieren en gingen daarom een weekendje met zijn vieren naar Oosterhout in Noord-Brabant en de zaterdag zouden wij besteden in de Efteling. Prachtig amusementspark in elk geval in Nederland de beste en mooist uitgewerkte. Nu kan ik het over het Sprookjesbos gaan hebben of al die prachtige rides (achtbanen, Fata Morgana, Pirana, Droomvlucht noem ze maar op....

Het meest gelachen en de meeste lol hadden wij bij een hele simpele attractie: Monsieur Cannibale.
Ten eerste al bij het wachten op het aanstekelijke vrolijke Franse liedje van Sacha Distel, dat steeds weer opnieuw begon... (Beetje een Groundhog Day momentje.. ken je die film?) Monsieur Cannibale. Daarna een paar minuutjes rondjes draaien in de kookpotten en nog steeds onder hetzelfde melodietje er vrolijk weer dansend uit.


Daarna is straks vast weer een grotere attractie aan de beurt.

Sacha-Alexandre Distel (Parijs, 29 januari 1933 - Rayol-Canadel-sur-Mer, 22 juli 2004) was een Frans zanger, jazzgitarist en componist. Na de WO2 kwam hij in contact met de Parijse variant van de jazz, voornamelijk de jazzgitaar met onder meer Django Reinhardt en zijn oom Ray Ventura. Op zijn 19de trok hij naar New York waar hij zijn Engelse taalkennis verbeterde en in het wereldje van componisten en producers terechtkwam. Hij zou een korte relatie gehad hebben met Brigitte Bardot, maar trouwde in 1963 met Francine Bréaud (ski-kampioene), bij wie hij 2 zonen had. Vanaf de jaren '60 trad hij op in tv-shows. Na een auto-ongeval in 1985 stopte bijna zijn carrière, omdat hij aansprakelijk werd gesteld voor de geleden schade van zijn passagier, de actrice Chantal Nobel.

Monsieur Cannibal is te beluisteren op Spotify afspeellijst Radio Omhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver