woensdag 23 mei 2018

Boterbloem


Wij hebben heel wat vijvers in de tuin, een heel merengebied, maar al met al is de totale oppervlakte er van maar klein, want het zijn allemaal ingegraven speciekuipen. Het is nu de tweede helft van mei, de mooie grote dotterbloemen niet te verwarren met de boterbloemen in een van de andere vijvers zijn al weer uitgebloeid, maar de boterbloemen in onze grote kikkervijver bloeien nog wel prima. Deze bloemen zijn wel iets groter, dan de boterbloemen die ik als kleuter in het park voor mijn moeder plukte.



Boterbloem, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm.

In onze tuin staat dus deze soort: grote boterbloem, De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochtig tot nat mag zijn. De plant verdraagt het af en toe onderlopen van de grond. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver