vrijdag 2 maart 2018

Sloten, stadsomroeper

Onze vaarvakanties in Nederland

Vele jaren geleden, vrijdag 18 juli 2003, onze kinderen waren 8 en 9.


Helaas onze zoon van 8 was 's ochtends een beetje ziek, poepen en spuien. Het weer was die nacht helemaal omgeslagen van gisteren 35 graden naar zo'n 20 graden nu. Dat is toch even afzien, maar varen kunnen wij met onze boot en dat is wat wij deze vakantie volop deden!

Wij zagen ook heel wat stuntelaars die dag in het zuiden van Friesland. Zo ramde een huurboot in de Horst Lohmansluis de zeilboot voor hem. En even later werden wij hier zelf bijna geramd door de boot naast ons. 


Een 'wilde' tocht over het Tjeukemeer gemaakt.  Wij zouden naar Langweer vanaf de andere kant van het meer, maar uiteindelijk gewoon de vaargeul gepakt en via een 'tamme' route richting het 11-steden stadje Sloten gevaren.  Plekje genomen voorbij de brug vlak buiten de stad richting Slotermeer.



's Avonds was er een kannonendemonstratie bij de molen in het centrum. Stadsomroeper erbij van deze kleinste Friese stad. Een leuke voorstelling vooral ook voor onze kinderen. De beste man had het even over Wijckel, het dorp een kilometer verderop, hij was er nog nooit geweest, zei die. Ja, ja dit dorpje is toch net weer even groter met zo'n 1.000 inwoners, dan dit vestingstadje met nog geen 800 inwoners. Tsja, toch is Sloten de stad. Wij hadden ons vermaakt met hem en de dag erop zouden wij verder varen richting Sneek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver