vrijdag 2 maart 2018

Franeker, aan het gas....

Onze vaarvakanties in Nederland

Vrijdag 25 juli 2003, onze kinderen waren 8 en 9.

Wij op vakantie. De eerste grote vakantie met onze grotere nieuwe motorboot. Wij waren al weer even in Friesland aan het rondvaren en 's ochtends uit het dorpje Deinum bij Leeuwarden vertrokken. Door het Van Harinxmakanaal voeren wij naar Franeker, een van de Friese Elf Steden.

Wij hadden een vrije plek gezocht in de plaatselijke jachthaven en 's middags gingen wij wat funshoppen in de stad. It Sjûkelân (het kaatsstadion) was al helemaal in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse PC (dit kaatstoernooi is een van de oudste nog bestaande sportevenementen op de wereld, ouder dan de moderne Olympische Spelen. Opgericht in 1853 werd de eerste Permanente Commissie in 1854 gespeeld). Een circus lijkt het wel zei mijn vrouw. Tsja, dat krijg je met al die tijdelijke tribunes met zeildoek.



Bij het koken hier. Gas op! Dacht ik. Op zoek naar een dealer. Dat was de Welkoop aan de rand van de stad. Toch was de fles niet heel licht. Toch omgeruild, een hele nieuwe weer aangesloten. Nog geen vuur. Bleek er een schuifje (per ongeluk) omgezet te zijn achter in het keukenkastje. Tsja het was toch nog een wat onbekende boot toen.

De dag erop zetten wij weer af richting Harlingen.

131l.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver