zaterdag 10 februari 2018

Santa Fé, topvakantie

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

De avond ervoor waren wij in Santa Fé aangekomen. In New York hadden wij het vliegtuig genomen met een overstap in St. Louis vlogen wij naar Albuquerque, waarna het nog een anderhalf uur rijden was naar Santa Fé

Santa Fé is een prachtige van oorsprong Spaanse stad met alleen maar bebouwing in *adobe stijl, allemaal terra cotta kleurig gepleisterde huizen.


*Adobe is bouwmateriaal bestaande uit zand, water, klei en organische materialen zoals stro en mest. Het mengsel wordt in een mal gestampt en buiten in de zon gedroogd. Vooral in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en het zuidwesten van Noord-Amerika en Spanje zijn gebouwen van adobe te vinden. Adobe heeft goede thermische eigenschappen. Overdag kan het veel warmte opslaan die 's nachts vrijgegeven wordt.

Andere gebouwen mogen er niet eens. Nou sliepen wij een eindje buiten de stad in een caravan (trailer), waar van alles van hout aan was gebouwd. Na een goede nachtrust daar, gingen wij de andere dag ontbijten in de Burrito Company in het centrum van de stad, een heerlijke breakfast burrito en daarna naar de flee market. Ook een aanrader is bij lunch of diner een lekkere bowl of green chili, of de iets mildere red chili. In anderhalve week New Mexico veel gezien en meegemaakt in plaatsen als Nambé Pueblo waar wij heerlijk in de natuur wandelden en de Nambé Falls bekeken,  een hoge smalle waterval, Santa Fé, Tesuque Pueblo, Pecos, Los Alamos en Albuquerque. en in Bandelier National Monument  en naar een saloon in Lamy Topvakantie! Heerlijk rondzwerven daar.

Nambé Falls bij Santa Fé


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver