woensdag 28 februari 2018

Lauwersmeer, bij het Oude Robbengat


Augustus 2006

Nadat wij onze lekke rubber met nieuw materiaal uit Niekerk hadden gerepareerd en ons koelsysteem dus weer goed werkte vertrokken wij met zijn vieren uit Zoutkamp het Lauwersmeer op. Goed kijken hier, want er waren geen gewone groene en rode boeien maar stokken langs de vaargeulen geprikt en buiten de vaargeulen is het erg ondiep.


Het was bovendien nogal onstuimig en grijs weer, dus moest ik geconcentreerd varen. De eerste aanlegplaatsen die wij passeerden waren ongeschikt voor ons, want die lagen niet langs land en wij hadden ook onze hond bij ons. Uiteindelijk vonden wij een leuk eilandje in het Oude Robbengat tegenover het Stropersgat.

Er waren meer kinderen van de leeftijd van onze eigen dochter en zoon (rond 12 jaar) dus, dat is extra gunstig. Bij het afmeren  werden wij hier op het onstuimige Lauwersmeer prima geholpen door een eigenaar van een mooi salonbootje uit 1930, die met vrouw en kleinkinderen vakantie vierde.

Zij zetten echter rond 5 uur weer af, want ze zouden de dag erop een dagje Schiermonnikoog doen met de veerboot. Toch hadden wij als ouders nog lang de kriebels in de buik gehouden. Na onze maaltijd (soep) liepen wij toch alles nog maar even na in het ruim. Gelukkig, alles lijkt goed te zitten.
De komende dagen zullen wij na 2x malheur in de vakantie met ons koelsysteem alles toch maar extra goed in de gaten houden. In alle consternatie hadden wij in eerste instantie nauwelijks oog voor de prachtige natuur hier rondom in de voormalige Lauwerszee.  Vele runderen langs de oevers en na een tijdens een bui een prachtige regenboog. Zilverreigers fourageren aan de overkant van het meer langs de oever.

Onze dochter en zoon vermaakten zich met 4vrienden en vriendinnetjes die zij hier op het eiland troffen o.a. met een kampvuur en het roosteren van marsh mellows en het spelen van verstoppertje op dit prachtige hobbelige eilandje. Het werd donker en wij gingen heerlijk slapen. De andere ochtend verlieten wij dit eilandje weer met onze boot, om richting Oostmahorn te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver