woensdag 28 februari 2018

Lamy (NM) Legal Tender Saloon

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

Lang geleden, op een avond van onze 12 dagen  New Mexico reden wij met mijn neef en zijn vriendin in zijn oude aftandse Chevy, mijn neef en vrouwen op de stoelen, ik op de koelbox, die er tussenin stond, van  naar het dorpje Lamy in de omgeving van Santa Fé. Dit is een heel klein dorpje aan de Santa Fé Railroad met een handvol huizen en een mooie oude Saloon: The Legal Tender Saloon.

Een prachtig oud restaurant, waar wij heerlijk gegeten en gedronken hebben. Bier en tequillas met zout. Er was nog een echte honki tonk pianist, het bordje met 'Don't Shoot The Piano Player' ontbrak niet,  en Can Can danseressen. Eeb ervan was een Frans meisje, dat nog maar een half jaar in Amerika was en waarschijnlijk met een vetter accent Engels sprak, dan wij met ons Nederlands accent.

Wat mij hier opviel is, dat terwijl Europese zaken vaak een Amerikaans tintje aan hun inrichting willen geven, het hier toch precies andersom is deze typisch Amerikaanse saloon wil een Europees tintje met o.a. schilderijen met een Schots landschap aan de muur.

Wij hadden hier een super avond en stonden toch later wel wat aangeschoten weer buiten. en in plaats van, dat wij onze van direct weer de weg opdraaiden, belandden wij eerst nog even tegen het rangeerspoor.

pianist maakt praatje met 'typische' Amerikaan

de Can Can danseressen in actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver