dinsdag 3 oktober 2017

Arnhem, dagje Openluchtmuseum

Het was een mooie septembermaandag en wij hadden allebei een dagje vrij. Een mooie dag om even naar Arnhem te rijden, om het Openluchtmuseum te bezoeken. Toen wij daar aankwamen namen wij na het kaartjes kopen eerst maar eens de Rotterdamse Elektrische Tram, om een rondje door het hele park te maken.

Na dit rondje, gingen wij het park lopend bekijken. Erg leuk. Als je zeventiger jaren nog bewust hebt meegemaakt, verbaas je je in een huis met een inrichting uit die periode nog echt over al die herkenbare zaken . Na de lunch met een pannekoek in het ooit Zwolse 'De Hanekamp' bezochten wij ; het platteland', daar onder andere melkfabriek Freya.uit 1878. Ja toen ik in mijn schooltijd 4 jaar lang bijna dagelijks tussen Leeuwarden en Groningen treinde, stond deze fabriek nog met bijgebouwen en een veel hogere schoorsteen tegenover het station en de ijsbaan in het Friese Veenwouden. Nou in het Openluchtmuseum staat ie nu ook goed en van binnen ook heel mooi ingericht.

Ja tot sluitingstijd hebben wij ons vermaakt, in het nog echt naar ether ruikende groene kruisgebouw.
Wij hebben zelfs beiden nog even met een zeis gemaaid en de gebouwtjes uit Marken bekeken. Wij misten hier beiden wel de echte ouderwetse teer-, taan en vislucht, die wij twee jaar geleden in het Zuiderzeemuseum wel ervoeren.

Veel leuks, het Jordaanse café, asbak met peuken, de papierfabriek - watermolen, boerderijen, ja te veel om op te noemen.

Onderweg naar huis dineerden wij nog heerlijk even in het steakhouse bij Epe. Ja een heerlijk dagje was dit.


Meer over en vanuit Arnhem staat in onderstaande stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver