vrijdag 1 september 2017

Trier, Romeinse stad in Duitsland

Onze reis naar Zwitserland dinsdag 18 juli 2018

Vakantietijd! Hond thuis bij kinderen, wij heen en weer naar Zwitserland, geen vast plan, dus zwerven!

Vanuit Knittelsheim reden wij al gauw weer een mooier bergachtiger landschap binnen door de Palts naar de Eifel, mooi slingerende wegen langs bergen, dalen en kastelen. Op naar Trier.

Het eerste hotel, dat wij in Trier aandeden aan de Moezel maar buiten het centrum was (achteraf gelukkig) vol. Uiteindelijk vonden wij een hotel midden in de oude binnenstad, auto in de kelder twee lagen op elkaar en een mooie kamer. Van hieruit konden wij prima de stad ontdekken.

Heerlijk als lunch een buffetmaaltijd genomen bij een Chinees restaurant, kostte nauwelijks wat, maar wij konden er hierdoor wel de hele dag weer tegen, het was broeierig warm (brodzig) en daardoor moesten wij vandaag wel vele terrasjes bezoeken tussen de cultuur door voor een verkoelend drankje, maar die terrasjes zijn er hier veel en gezellig druk.

Trier (Augusta Treverorum) is een stad die in opdracht van Keizer Augustus vlak voor het begin van de jaartelling is gesticht en met Worms de oudste stad van Duitsland, niet ver van de grens met Luxemburg. Het is nog steeds goed te zien, dat Trier ooit de hoofdstad was van het West-Romeinse Rijk. In de loop van de dag hebben wij verschillende dingen uit de oudheid bekeken, zoals de 2e eeuwse Porta Nigra, de Dom en de Basilica van Constantijn uit de 4e eeuw en de Romeinse brug, maar er is nog meer moois uit die tijd en latere tijden, zagen wij onder andere toen wij 's middags her en der naar binnen gingen en langs de Moezel wandelden.
Basilica van Constantijn

Dom van Trier, zo groot vanaf het plein, bijna niet op een plaatje te krijgen, maar van af het terras er tegenover onder het genot van een pils goed kunnen bewonderen.

Porta Nigra

Meer over en vanuit Trier staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver