vrijdag 4 augustus 2017

Winterthur, alpenhoorns

Onze reis naar Zwitserland woensdag 12 juli 2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Een heerlijke dag langs het Bodenmeer zit er zo'n beetje op. Wij gaan wat verder Zwitserland in. Op naar Winterthur, vanavond willen wij weer in een goed hotel slapen en niet weer, dat gedoe met bezette douche en wc, zoals in Schaffhausen.

Vanaf Kreuzlingen draaiden wij al gauw de snelweg op en waren wij ook vlot in de (zeker voor Zwitserse begrippen) vrij grote stad Winterthur. Ingecheckt en een miniwasje gedaan, want na het ongelukje met die korte broek in Herrenberg twee dagen eerder was dat wel nodig.

Daarna ook nog maar even naar het winkelcentrum Lokwerk, dat in een voormalige locomotievenfabriek is gebouwd wat lekkers halen voor de avond in de Coop. Ook voor het eerst in de vakantie: koffie met gebak!
Jawel in het restaurant. Dat was ook een Coop!

Wij waren in onze hotelkamer en vroeg in de avond kwam er ineens een trio met mooie vestjes en drie koffers. Drie alpenhoorns werden in elkaar gezet en zij begonnen te blazen:

De alpenhoorn is een van hout vervaardigd blaasinstrument met een lengte tot vier meter, die al sinds oude tijden in de Alpen wordt gebruikt om signalen te geven. 

Later kwam er een bus vol Amerikaanse studenten, daarvoor waren zij (op het filmpje nog) aan het oefenen.
's Avonds (nadat wij voor het eerst in ons leven een uurtje Zwitserse tv hadden bekeken) nog een lekker drankje in de hotelbar. De volgende dag zou ons boven op de Flumserberg brengen. Echter, dat wisten wij pas in de loop van de volgende dag, wij haddeb alleen in tussenstop in de gemeente Quarten gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver