vrijdag 11 augustus 2017

Unterterzen, bergop

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven! Donderdag 13 juli 2017.

Na een goeie nachtrust in Winterthur zouden wij vandaag dan toch eindelijk de echte bergen wat op zoeken. Wij gaan naar Chur in Graubünden, maar wilden onderweg nog een leuke tussenstop maken. Wij hadden 's avonds op de kaart gekeken, het zou ergens bij de Walensee in de gemeente Quarten worden.

Vanuit Winterthur was dat niet eens zo'n hele lange rit, maar het landschap werd steeds mooier en bergachtiger. Soms zag je dat even niet, want dan zat je in een kilometers lange tunnel.

Laatste deel reden wij al langs de Walensee. Wat heeft dit water een prachtige kleur groen blauw. Eerste stop in het dorpje Unterterzen was niet zo handig gekozen, dus nog een paar honderd meter verderop bij het treinstation. In het station zat een café en er tegenover een grote parkeerplaats (waar wij onze auto hadden neergezet) en het benedenstation van de gondelbaan die de Flumserberg op gaat. Yes, dat gaat onze dagbesteding worden, na de koffie gaan wij naar boven de Flumserberg op.

Na de koffie zijn wij naar het dalstation van de kabelbaan gekuierd, informatie gevraagd en kaartjes gekocht voor naar boven. Even later stapten wij in de gondel richting Oberterzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver