dinsdag 22 augustus 2017

Titisee-Neustadt, speedboot

Onze reis naar Zwitserland zondag 16 juli 2017

Vakantietijd! Hond thuis bij kinderen, wij heen en weer naar Zwitserland, geen vast plan, dus zwerven!

Bij de eerste tussenstop in Radolfzell hadden wij dus geregeld, dat wij op deze brodzige dag in Titisee-Neustadt konden overnachten. Wij kwamen rond het middaguur in dit dorpje aan en dachten "waarom is het hier zo druk en toeristisch, wat een volk", eerst keken wij ons dat maar eens lekker aan vanaf een bankje.

Na verloop van tijd toch het dorpje maar eens door kuieren. Toen kwamen wij bij een meertje met een reuzenrad ernaast en allemaal speedbootjes... oh nee, wij keken beter en zagen, dat het waterfietsjes waren als speedboot verkleed. Da's leuk dacht ik en zei zullen wij een huren... Mijn lief had er eerst niet zo'n zin in en ik zei "ik fiets wel jij hebt net het hele stuk gereden" wij roeien, in uurtje kun je best dat meertje om. Twintig minuten zweten en wij waren aan de overkant. Daarna heel rustig aan weer terug gewaterfietst.

Dit is ook lekkere watersport, al is het wat anders dan 'onze boot'. 

Na deze vaartocht nog even lekker rondgewandeld, de souvenirwinkeltje met koekoeksklokken (een van de winkeltjes was zelfs een koekoeksklok) en kerstartikelen en zo bekeken en spaghetti gegeten in dit dorpje. 's Avonds in het oude hotelletje nog even gezwommen in het zwembadje erbij en nog een stevig potje rummikub later op de hotelkamer...

Het was weer een enerverend dagje. Plan voor de volgende dag Baden-Baden, echter de eerste tussenstop zou pas Karlsruhe worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver