vrijdag 4 augustus 2017

Kreuzlingen - Bodenmeer

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven! woensdag 12 juli 2017

In Stein am Rhein (leuk hoor, daar niet van) waren wij na een ochtend wel klaar, wij wilden met dit mooie weer naar nog meer water. Het Bodenmeer. Een mooie rit van Stein am Rhein via de oever van het Bodenmeer bracht ons in het plaatsje Kreuzlingen. Wij hadden onze auto weggezet op een grote parkeerplaats bij de BodenSeeArena. Wij hadden verwacht hier veel watersport en strandplezier te vinden. Het was er leuk langs het water, maar erg rustig.

Wat bij het water gezeten en een wandeling gemaakt in westelijke richting. Op een gegeven moment werden wij even aangehouden, 'onopvallend doorlopen, zonder te kijken, wij maken filmopnames', werken wij natuurlijk aan mee. Wij wandelen nog wat verder. Er staat een groot circus langs de oever: Carl Busch. Gaan wij niet naar toe, lang geleden al eens naar een circus geweest met de kinderen maar niet vandaag. Hé wilde dieren mag dat nog? Er staan ook olifanten binnen de omheining. Linksaf, stukje landinwaarts, rechts van ons Seaworld, daar ging wel veel volk naar toe. Wij niet, wij wonen in Nederland immers redelijk dicht bij de 'echte' zee ;), nog eens links, wij lopen weer terug dus.
Hé de landsgrens! Wij lopen Zwitserland weer in. Waren wij tijdens onze wandeling ongemerkt het Duitse Konstanz al ingewandeld.

Beetje kuieren, krijg je trek van. Wij hebben toen heerlijk gegeten van het buffet van de BodenSeeArena. Na een goed maal, zijn wij richting Winterthur gereden, want de volgende dag wilden wij 'echte' bergen zien, want die hebben wij bij ons in Nederland niet ;-)
Bodenmeer bij Kreuzlingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver