zaterdag 26 augustus 2017

Knittelsheim - leuk hotelletje

Onze reis naar Zwitserland maandag 17 juli 2017

Vakantietijd! Hond thuis bij kinderen, wij heen en weer naar Zwitserland, geen vast plan, dus zwerven!

In de route terug reden wij het voor ons niet zo aantrekkelijke Karlsruhe weer uit en gingen richting Rijnland-Palts. Na een redelijk korte rit met de wagen waren wij bij een keten klein dorpjes (van oost naar west (Bellheim, Knittelsheim, Ottersheim, Offenbach (an der Queich) op een hoger gelegen, maar een redelijk vlak gebied.

Eerst reden wij met een omweggetje ( weer Straßenschaden in Bellheim) naar Waldhaus Knittelsheimer Mühle. Was een mooi oud pand over een beek (daar zat dus ooit de watermolen), maar de deur zat nog op slot. Telefoon gepakt en even bellen, gelukkig was er nog een kamer, met een gerust hart gingen wij eerst even in het bos (vrij klein) kijken en daar na de eerder genoemde dorpen door, op zoek naar het supermarkt. Die vonden wij in Offenbach. Daar nog wat gekocht en toen inchecken in het hotel. Fijne kamer.

's Avonds hebben wij hier ook heerlijk gegeten, gerechten met veel lokale en regionale ingrediënten zoals  de cantharellen in veel gerechten, een Belsheimer biertje erbij. Ja dat was niet spectaculair, maar wel geslaagd. Tevreden en na een boswandeling gingen wij later weer naar onze kamer voor het traditionele potje rummikub.

Plannen maken voor de volgende dag. Wij gaan naar de Eifel: Trier. Dat belooft weer een mooie dag te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver