donderdag 17 augustus 2017

Chur, de stad in

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven! Vrijdag 14 juli 2017

Na een eerste heerlijke nachtrust (na onze belevenissen bij de Walensee) en ons ontbijt in ons hotel in Chur, moesten wij deze vrijdagochtend maar eens even de stad in.

De dag begon wat miezerig en het was zo'n kwartiertje lopen naar het centrum van de hoofdstad van het kanton Graubünden en tevens de oudste plaats van Zwitserland. Toen wij wat foto's stonden te maken op de brug over het riviertje de Arosa, werden wij nog aangehouden door een fietser, die wel een paar foto's van ons wilde maken. Deze jongen had een Nederlandse moeder en sprak goed Nederlands, dat was wel even leuk.

Het was wel een leuk stadje, wat gekeken bij de traditionele kleding in de C&A en H&M, verder alleen een koebel gekocht (daar was die dan) in een souvenirwinkel. Wat leuke straatjes en pandjes bekeken, heerlijk aardbeiengebakje gegeten bij de St. Martinsplatz, nog zo'n rode trein van de Rhätische Bahn door de straat zien rijden, daarna waren wij hier wel 'klaar' en vonden wij, dat wij toch maar weer de berg op moesten: De Brambrüesch, op naar de Bergbahnen.


St. Martinsplatz
Arcasplatz
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver