zaterdag 1 juli 2017

siepelhachee

Wij zijn niet zo van ingewikkelde liflafjes. Wij zijn mensen van de gestampte pot. Wat wij graag eten in ons restaurant De Keukentafel, is onze eigen gemaakte siepelhachee.
Snijd een groot stuk rundvlees, een riblap in grote stukken. Strooi er flink peper en zout over en doe dit in een braadpan die al met bruisende boter op het vuur staat. Op hoog vuur het vlees bruin bakken, daarna kan het vuur op klein.
Snijd vijf flinke uien (siepels) in stukken en gooi die er maar bij in, doe er voor de smaak ook maar 2 of 3 laurierblaadjes en dat laatste deel van een stuk kruidkoek in stukjes bij en een beker water. Breng het nog even aan de kook en dan maar weer op klein, deksel op de pan.
Laat de boel nu maar lekker een uur of twee en een half op klein vuur stoven, met de deksel erop.
Bij ons zweert een deel er bij, dit te eten met gekookte aardappelen, een ander deel eet het liever met zilvervliesrijst in geroerbakte groente. Affijn een heerlijke pan hachee op de tafel en…
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver