zaterdag 29 juli 2017

Königswinter - De Drakenrots

Onze reis naar Zwitserland

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

De eerste stop is Königswinter, ja wij bouwen de bergen langzaam op. Wij hadden 's middags ingecheckt vlak bij de snelweg en de Großer Ölberg (460,1 m), een van de zeven hogere toppen van het Zevengebergte. Wij besloten, toch ook de lagere maar beroemdere Drachenfels (320,6 m) te bezoeken. Jammer, Straßenschade en wij moesten om rijden naar de stad Königswinter, waar de Drachenfels ligt. Nou ja, niet bekend in het relatief kleine Zevengebergte en hopeloos omgereden.
Eerst maar 's een bakje thee in het buitengebied van de stad.
Stoeltjes uit de auto, heuveltje op, even ontspannen...

Na de thee, met wat meer beleid en Google Maps, kwamen wij toch waar wij wilden zijn, Königswinter achter het station, gratis parkeren en op loopafstand van het tandradbaanstation van de Drachenfelsbahn. Het was al vrij laat in de middag, maar vroeg genoeg om nog twee retourtjes naar boven te nemen. Wandelen kunnen  wij deze vakantie nog genoeg.

Met het goed onderhouden treintje in een matig tempo bergop en daarboven van het uitzicht op de Rijn, Zevengebergte en omliggende steden als Bad Honnef, Königswinter, Bonn en Keulen en de Rijn genoten. Daarna nog even enkele tientallen meters verder omhoog geklommen naar het hoogste punt de Drachenfelsruïne. Een alcoholvrij biertje en een treinritje later, konden wij rechtstreeks langs de Straßenschade in 10 minuten terugrijden naar ons hotel, om van de avond te gaan genieten/ De andere dag weer verder, Heidelberg hadden wij bedacht.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver