vrijdag 16 juni 2017

Visvliet – Beter Opletten!


Jaren geleden voeren wij vanuit Opeinde richting Van Harinxmakanaal, bij Gerkesklooster de Lauwers op en dan richting Visvliet.

Een leuke aanlegplaats bij de leuke kleine camping van dit kleine dorpje op de grens van Groningen en Friesland genomen. In de charmante dorpssupermarkt deden wij wat boodschappen en betaalden wij de borg voor de sleutel waar, wij zelf de bruggen onderweg mee konden bedienen.

Onze twee kinderen vonden de supermarkt zo leuk, dat zij later spontaan nog wat boodschappen wilden doen.

De volgende dag na vertrek ging er al gauw wat mis. Bij de vaste brug aan het eind van het dorp hadden wij vergeten de mast te laten zakken en dus krak. Tsja 1 persoon in de stuurhut, de ander 3 lagen te suffen en luieren in de zon aan dek en hoorden niet de waarschuwing van mevrouw de schipper.

Toch zonder mast een leuk tochtje over de Lauwers naar Zoutkamp, zelf wat ophaalbruggen bediend (leuk!) en dan komt er een schattig klein oud sluisje aan het eind van de Lauwers. In Zoutkamp aangekomen hebben wij dus ook weer wat te herstellen (meer dan alleen de mast). Gelukkig hebben wij altijd volop gereedschap aan boord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver