dinsdag 13 juni 2017

Amstelveen, ouzo!



Onze laatste bootvakantie met ons hele gezin in 2011. Een natte zomer.

Amsterdam 24 juli 2011

Regen, regen en nog eens regen erg vies weer vandaag. Vanaf gistermiddag 5 uur is het niet meer droog geweest. Overal in de boot hangen opvangzakken, buiten de boot zitten dekzeilen en nog wordt het op sommige plekken nat. Gisteren getracht dingen te plamuren, maar tegen zoveel regen is niks bestand. 

Half 9 deed ik de eerste ronde met onze hond. Daarna nog even snel de kooi in, tot na 10 uur nog wat gelezen en wat gedommeld. Toen zijn wij opgestaan, douche, gaan wij weg, of blijven wij. Even naar de Albert Heijn na het ontbijt, die is hier gewoon op zondag open.

Ja we gaan toch maar weg. Waar is de havenmeester?  Om eten naar huis. Wij wachten. Om kwart voor 2 was hij er. We hadden 25 euro borg voor de sleutel betaald en hoefden nog maar 2 euro bij te betalen.

Gelukkig startte de motor wel ondanks al het vocht en wij weg! Dwars door Amsterdam, moeilijk varen, weinig zicht door de beslagen ramen en de aanhoudende regen... En de lage brugjes, het paste allemaal gelukkig wel. We kwamen nog een groot schip, met de naam 'Jordaan' tegen met naar wij aannamen een trouwgezelschap.

 
Verderop, buiten Amsterdam meerden wij af aan de Amstel tegenover Amstelveen, een gratis plekje. Nog steeds regent het, maar wij liggen hier mooi. Vliegtuigen vliegen af en aan, we zijn vlak bij Schiphol. Net met een wandeling met de hond zagen wij de Arena hemelsbreed, maar een paar honderd meter hier vandaan, zo leek het tenminste.

Heerlijk gegeten, sla, hamlapje, appelmoes en gebakken aardappelen. De kinderen kijken samen een film, ondanks de regen is het hier goed!

Ouzo'tje!

Tsja, het Griekse drankje ouzo, ook als wij zwerven lusten wij het wel.
In deze natte zomer van 2011 zijnn wij er ook niet vies van, zoals aan het eind van deze heel natte zondag na een boottochtje over de Amstel van Amsterdam naar Amstelveen.
Je verwacht het niet hè van die mensen van de gestampte pot 😉

Zo heel soms een rustmomentje gezellig sfeertje en dan samen een lekker borreltje.

Welke drank? Wij hebben ook wel eens een tijdje berenburg als favoriete borrel gehad, jenever, of iets anders buitenlands, of iets heel modieus…

Maar over die modieuze drankjes zoals een aantal jaren terug Rocketshot hoorde ik eens een slijter in Kampen vertellen, die ook zo’n modieus shotje op zijn toonbank had: “Je moet maken, dat je die moderne rommel verkoopt aan de jeugd, anders kom je er nooit meer af”.

Wij nemen er nog een!
maar wel met mate.

Morgen varen we verder richting Ouderkerk aan de Amstel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver