dinsdag 6 juni 2017

Langweerder Wielen (Frl.) Skûtsjesilen

Onze vaarvakanties in Nederland

Met zijn vieren + hond + boot op vakantie.

28-7-2010

Op woensdag komende uit de richting van Sneek varen wij zuidwaarts naar de Langweerder Wielen, want donderdag is daar de 4e wedstrijd van het seizoen van het SKS skûtsjesilen.

Op woensdag komende uit de richting van Sneek varen wij zuidwaarts naar de Langweerder Wielen, want donderdag is daar de 4e wedstrijd van het seizoen van het SKS skûtsjesilen.

Wij zoeken een mooi plekje in het vaartje met uitzicht over het Bokkewiel heen naar de Langweerder Wielen. Dan zitten wij de volgende dag om 2 uur goed met Radio Fryslân aan op de radio op het dak van onze stuurhut bij een stevige noordwestenwind. Mooi was, dat ook de ballonfeesten in Joure zijn. De woensdagavond zeilden tientallen mooie luchtballonen boven Joure, wat vanuit ons stekje prachtig te volgen was.

Maar wij komen voor de wedstrijd en vooral onze dochter verheugt zich op daarop.

Wij genoten boven op ons schip, radio aan met het wedstrijdverslag van Sippy Tichelaar en Klaas Jansma en tegelijkertijd de verrichtingen bekijken van de 14 Skûtsjes in de verte

29-7-2010 Mijn dochter (16) schrijft



Wij lagen vanmiddag op een eilandje vlakbij Langweer nog geen 200 meter bij het SKS Skûtsjesilen vandaan. Eerst was er een valse start, dus ze konden pas later beginnen.  Het was van begin af aan een kop aan kop race tussen de eerste 5 (Bolsward, Joure, Sneek, Heerenveen en Grou) Joure is eerste geëindigd en tot ieders verbazing werd Huizum 10de in plaats van 14de. Na het skûtsjesilen voeren wij door een hele bende boten heen, die de andere kant op gingen, wij richting Scharsterbrug waar we gaan overnachten. Helaas is hier geen stroom, want de accu is bijna leeg, dus kan mijn broertje en ik niet achter de laptop. Maar morgenochtend kunnen wij allemaal wel lekker onder een warme douche. Wij hebben vandaag Chinees uit blik gegeten en papa en broertje hebben de afwas gedaan. Mama leest een boek en de hond heeft hier ook een dagje rust en jaagt niet alle boten na. Niet omdat ze zo moe is, maar omdat ze de boten niet kan zien. Morgen waarschijnlijk Echtenerbrug.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver