vrijdag 26 mei 2017

Zoutkamp (Gn) Gedoe met het koelsysteem


Jaren geleden voeren wij vanuit Visvliet richting Zoutkamp over de Lauwers, ook zijn wij er al eens vanaf de andere kant vanuit Garnwerd over het Reitdiep naar toe gevaren.

Zoutkamp is een vissersdorp, dat vroeger aan de monding van het Reitdiep in de Lauwerszee lag, maar nu stroomt het Reitdiep een eind verderop in het huidige Lauwersmeer.

Voorbij Visvliet hadden wij vergeten de mast te laten zakken en dus krak bij de brug, affijn met wat nieuw materiaal van de DHZ-zaak in het dorp was dat gauw verholpen.

Maar eerder in dezelfde vakantie hadden wij al een pech gehad met ons koelsysteem. Via een lek rubber was alle koelvloeistof weggelopen. In Zwartsluis was dit al verholpen met een nieuw rubber, maar nu was dat rubber, dat wat krap zat weer gaan lekken en in Zoutkamp was weer alle koelvloeistof op.

In Zoutkamp zelf waren de rubbers niet te krijgen. Maar een dorpje verderop in Niekerk zat een dealer van Peugeot landbouwvoertuigen. Het lekke rubber mee en bij daar met een medewerker van Klaver de goede maat rubber zoeken. Er was een rubber, dat de goede omtrek had, maar veel te lang en een wat andere bocht. Heb hem gekocht en terug naar Zoutkamp gefietst.

In de boot op maat snijden, de thermostaat die in dat rubber zat er in gestopt en de boel weer aan elkaar gezet. Wij zijn er toch weer mooi mee thuis gekomen!

Ja, dat laatste klinkt wel heel simpel en is het ook, maar de eerste dagen waren wij toch nog wel heel onzeker over de prestaties van onze boot, blijkt ook uit het vervolg op een leuk eilandje in het Lauwersmeer.

Meer over en vanuit Zoutkamp staat in onderstaande stukjes

Zoutkamp, gedoe met het koelsysteem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver