dinsdag 23 mei 2017

Urk, 1 uur warm eten!

Met zijn vieren + hond op vakantie!

19-7-2010

Vanmorgen al intijds wakker in geworden in Tollebeek en hond even uitgelaten en op naar Urk. De sluis bij Urk schutte snel en het was nog hard werken om de boot aan de kant te houden.  Op Urk vonden wij het mooiste plekje met walstroom en direct aan het strand. Dus lekker alle apparaten opladen en zwemmen, want het is mooi weer.

Tot half 2 is het rustig op het strand, daarna kwam de invasie van Urkers die op de fiets naar het strand gingen. Tot 1 uur ’s middags was het strand puur voor de mensen met een plekje in de haven.

Op Urk eten de mensen om 1 ’s middags warm. Daarna gaat de jeugd in de vakantie massaal met fietsen en scooters naar het strand. Om half 2 staat het hele pad vol dus met scooters en ook fietsen. Maar zo heb je wel heel de middag wat te zien en te horen, als het te warm is om echt wat te ondernemen.

Allemaal jeugd en het duurde tot 7 uur, toen gingen ze weer naar huis, benieuwd of ze ’s avonds weer zouden komen. Mijn dochter vond al die jeugd erg leuk, alleen die oorbellen van de jongens niet.


20-7-2010

Vanmorgen om 8 uur had onze hond al behoefte aan zijn eerste ronde, dus heb ik maar even een rondje vuurtoren gedaan. Daarna nog gelezen tot half 10 en toen alle vier zwemmen de vrouwen shampoo en cremespoeling mee, lekker opfrissen, want het was knap brodzig. Dan ontbijt met oppiep-broodjes. Vervolgens zijn mijn vrouw en dochter naar het ‘nieuwe’ winkelcentrum gegaan om boodschappen.

Na de koffie hebben mijn zoon en ik zes keer het dorp en het bos doorgefietst voordat wij de skatebaan vonden vlakbij de haven achter het gemeentehuis. ’s Middag maar wat gekeuteld bij de boot, het was warm, lekker ijsje, wijntje en ’s avonds tomatensoep en salade als warm eten. Daarna nog weer even zwemmen.

De temperatuur was ’s avonds gelukkig al met een graad of 10 gedaald, want het was wel 30 graden. Urk is hartstikke leuk. We hebben echter alle 4 weer zin om de volgende dag ergens anders heen te gaan. Door die afwisseling is ’t ook steeds weer leuk.

Lachen was ’t met ’t luchtbedje van mijn zoon. Ik lag er even op in zee en viel er af. Toen zwom onze hond er mee vandoor helemaal naar de kant en toen pas ging het luchtbedje “verloren”… (Lek).

De volgende dag belandden wij in de omgeving van Rutten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver