vrijdag 12 mei 2017

Torhout (B) Festival

In 1988 besloten een maat en ik naar Torhout-Werchter te gaan, zoals dit rockfestival toen heette.
Tegenwoordig is het een meerdags festival in Werchter, Vroeger was het festival op zaterdag in Torhout en op zondag met dezelfde line-up in Werchter.

Wij dus naar het festival in Torhout België. Wij gingen met de bus vanuit Leeuwarden met een touringcar bedrijf uit Schagen. Op de Afsluitdijk bleek, dat er een mankement aan de bus was. Dat werd op de thuisbasis van het bedrijf in Schagen nog even verholpen. Daardoor kwamen wij wel iets aan de late kant op het festivalterrein aan, maar ook het eerste optreden van Ziggy Marley and the Melody Makers was niet doorgegaan. Niets gemist dus.

Daarna werd het al gauw gezellig. Na 10,000 Maniacs met onder andere John Hiatt, die het jaar ervoor met Bring the Family een top album had gemaakt met onder andere Have A Little Faith in Me.
Ook speelde hij veel van zijn nieuwste album Slow Turning.

Ook de Amerikaanse Rockband Los Lobos staat mij nog goed aan. Zij hadden net hun Tex Mex album La Pistola y el Corazon uit. Nederland had net het EK voetbal gewonnen, er waren veel Nederlanders op het terrein, dus dit werd feest.

Het Australische InXS, dat in 1988 succes had met het album Kick, deed een gelikt optreden, maar ik vond dat de vonken er niet bepaald afvlogen. Bryan Adams ging er bij iedereen ook in als koek, hoewel ik van dat optreden niet zoveel meer weet en ook van Carmel is niet veel blijven hangen.

De slotact van Sting was top. Het was donker, begon te regenen en wij gingen in de bus weer terug naar Friesland.

 Alle genoemde artiesten kun je beluisteren op Spotify afspeellijst Radio Omhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver