donderdag 11 mei 2017

Omhuizens’ stoofpot

Wij houden niet zo van ingewikkelde liflafjes. Wij zijn mensen van de gestampte pot. Wat wij graag eten in ons restaurant De Keukentafel is onze eigen gemaakte stoofpot.

Snijd een groot stuk rundvlees een riblap in grote stukken. Strooi er flink peper en zout over en doe dit in een braadpan die al met bruisende boter op het vuur staat. Op hoog vuur het vlees bruin bakken, daarna kan het vuur op klein.

Snijd tomaten in stukken en gooi die er maar bij in, doe er voor de smaak ook maar 2 of 3 laurierblaadjes bij en een kopje water. Breng het nog even aan de kook en dan maar weer op klein, deksel op de pan.

Na drie kwartier koken snijd je wat groente in grote stukken, 2 winterwortels, 3 uien, een paprika, en wat champignons. Na een uur koken, gooi je dit er bij en laat de boel nog maar lekker een of anderhalf uur op klein vuur stoven, met de deksel erop.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver