vrijdag 19 mei 2017

Langelille, Spookcamping

Onze vaarvakanties in Nederland

3 augustus 2012, wij zijn met vader, moeder, zoon en hond op vakantie

Op de terugweg varende vanaf het Echtenerbrug gingen wij rechts onder de vaste brug door de Tjonger op en zagen na een paar honderd meter een prachtig aanlegplekje bij it Wiid.

Het was er verlaten, maar wij konden er mooi liggen. Wij liepen de haven en het terrein rond. Allemaal verlaten caravans, een afgesloten toiletgebouw, maar een strandje en het was dus een goede plek en zijn er twee dagen gebleven: Gefietst, gezwommen, gedraafd, gevoetbald en gebarbecued. Boodschappen deden wij in Echtenerbrug. De tweede dag kwam uiteindelijk wel iemand die beweerde, dat wij er eigenlijk niet mochten liggen, maar ja trokken wij ons niet zoveel van aan.

Na twee nachten vertrokken wij weer richting Steenwijk. We hadden ons prima vermaakt op de verlaten camping.

Dit stond destijds op: langelille.citysite.nl

Vaste gasten camping De Driesprong moeten wijken voor bouw recreatiepark

LANGELILLE – Verdriet, frustratie, maar vooral ongerustheid heerst op camping De Driesprong in Langelille. De zestig eigenaren van een vaste standplaats op het deel van de camping langs het zwemstrandje, hebben een aangetekende brief ontvangen met het verzoek voor 1 januari 2012 hun standplaatsen op te geven om ruimte te maken voor de bouw van een recreatiepark met woningen.”

Het is triest, dat mensen niet meer gewoon tevreden mogen zijn met hun oude (sta)caravan, maar dat bijna overal tegenwoordig van die zogenaamde dure chalets of bungalows moeten komen. Helaas gaat het tegenwoordig alleen nog maar om het zo snel mogelijk verdienen, van zo veel mogelijk geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver