woensdag 3 mei 2017

Husum (D) Rare jongens die Noord-Friezen

Met de camper naar Denemarken, zondag 31 juli 2016

Van Wedel bij Hamburg waren wij met de camper naar Husum aan de Waddenzee in Noord-Friesland gereden. Een mooie camping direct achter de zeedijk, waar wij voor 1,5 euro fietsen konden huren. Dat was pas ’s middags. ’s Ochtends was het weer vrij slecht, regenachtig en een graad of 15. Toch even bij zee kijken. Een bijzonder tafereel. Het was vloed en een zeeschip werd m.b.v. twee slepers naar zee gebracht. Ondanks het slechte weer kwamen op het zelfde moment ook veel mensen op de fiets uit de stad. Zij deden onder het paviljoen op de zeedijk hun regenpak uit en gingen te zwemmen. Zelf ben ik ook een Fries, maar…. rare jongens die Noord-Friezen!

’s-Middags was het weer beter en hebben wij nog even in de stad gekeken. Het was toen eb en de haven lag min of meer droog. Later nog naar het paviljoen op de dijk geweest voor 2 biertjes (Flensburger), ook het wad waar eerder door die badmutsdragers nog gezwommen werd en een zeeschip het ruime sop koos was nauwelijks meer water.

Ja de Waddenzee is overal en altijd weer verrassend mooi. Ik ben pas twee dagen later, nadat wij Ribe in Denemarken hadden bezocht gaan zwemmen in de Noordzee bij Hvide Sande.

De eerste dag van augustus rijden wij Denemarken in.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver