dinsdag 23 mei 2017

Hamburg (D) Tranendal

Met de camper naar Denemarken, zondag 7 augustus 2016

Onze eerste campervakantie naar Denemarken ging snel. Wij waren alweer op de terugweg. Over het algemeen overnachtten wij op leuke plekjes, soms campings, soms camperplaatsen.

Een van die plekjes was kwalitatief duidelijk minder. Maar ook daar hebben wij aangenaam vertoefd. Het was een camperplaats in Hamburg aan de Zuiderelbe. Eigenlijk stonden er meer caravans, dan campers, meestal (permanent) bewoond door een man alleen. Het was zo’n plek, die wij in Omhuizens’ spraakgebruik een tranendal noemen.

Wij waren vanuit Schleswig hier naar toe gereden en richting Hamburg is eigenlijk altijd file rijden. Blij, dat wij er waren. Een lege plek ingenomen en straks maar ’s een kaartje uit de automaat bij het vervallen gebouwtje bij de ingang halen. Eerst lunchen.

Wij hadden de eerste hap amper achter de kiezen, kwam een oudere man met kleding van een jaar of 30 terug ons verwittigen. ‘Ja’ zeiden wij, ‘we eten eerst even, dan halen wij wel een kaartje. Op zo’n plek valt niet veel te regelen, maar deze ’beheerder’ deed het met verve. Wat kan een mens druk zijn.

Na de lunch een kaartje gekocht en achter de ruit van de camper geplaatst en toen zijn wij lekker op een strandje voor de rietkraag op onze klapstoelen gaan zitten. Boekje mee. Dit hielden wij vol tot het vloed werd. Op een gegeven moment kwam het water zo hoog, dat wij nog precies met de stoelen droog naar de dijk konden. Tijd voor de eerste barbecue van onze vakantie. Op de camperplaats tussen onze camper en de caravan van de buurman. Hier en daar zat een Tranendaller voor zijn eigen bus met een fles goedkoop bier.

Het water blijft trekken, dus ook ’s avonds nog even bij de Zuiderelbe gekeken en de andere zouden wij richting Wesermonding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver