woensdag 3 mei 2017

De Kluut (Fl)


Toen wij in 2002 voor het eerst een motorboot hadden, was Flevostrand in Biddinghuizen tegenover Harderwijk aan het Veluwemeer onze thuishaven. In de Flevolandse randmeren liggen een behoorlijk aantal kleine eilandjes, zoals De Kluut, De Biezen, Eekt, Dode Hond en De Zegge. Sommigen zijn niet toegankelijk, op anderen kun je als watersporten aanleggen en verblijven. De Kluut vlak bij het Flevostrand is er een van.

Toen wij nog net voeren, was dit eilandje en de meeste anderen ook, nog ‘ruig’. Aanleggen aan de zijkant van het eiland, met de kinderen het eilandje verkennen, potje voetballen op een open terrein, bakje koffie drinken op de kant, allemaal gratis vertier.

Later zijn op de meeste eilanden nieuwe beschutte aanlegvoorzieningen aangelegd, staan er dixies, waar je je behoefte kan doen en je ligt nooit meer in ‘de klots’ van het Veluwemeer. Je moet op die eilandjes zelfs al betalen, wanneer je er even verblijft.

Op de Kluut is inmiddels ook een beschut insteekhaventje en er is nu zelfs een camping waar je kunt verblijven in een tipi of een joert, ook heel mooi, maar als je eigen huis met je meevaart ga je nu zo’n eilandje voorbij.

Gelukkig zijn er in Overijssel en Friesland, waar wij nu veel varen nog wel veel van die vrije plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver