vrijdag 19 mei 2017

Børkop (DK) Dagje lezen

Met de camper naar Denemarkendonderdag 3 augustus 2016

Na de regenachtige dag waarop wij wel een mooi stukje Vikingcultuur hebben gezien in Jelling. gingen wij naar de Oostzeekust. In een klein uurtje tuften wij door een heuvelachtig stukje Jutland over b-wegen naar de middelgrote stad Vejle. Wij staken daar de brug over het fjord over en reden oostwaarts naar de prachtige Hagen Strand Camping.

Wij kregen een mooi plekje aan het Vejlefjord. Eerst de stoelen naar buiten voor een bakje koffie. Begon het toch weer te waaien en te regenen. Tussen de buien door, hebben wij overdag en ’s avonds laat nog heerlijk rondgewandeld. Maar uiteindelijk was dit de eerste vakantiedag die wij voornamelijk lezend hebben doorgebracht.

Zo nu en dan opkijkend over het fjord heb ik die dag ‘De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje’ van de Zweedse schrijver Jonas Jonasson uitgelezen. Een prachtig boek, net als zijn vorige boek ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, dat ik ruim een jaar eerder had gelezen. In de humoristische boeken van deze voormalige journalist worden fictie en belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen decennia prachtig verweven.

Na dit rustige vakantiedagje en een heerlijke nachtrust en een ontbijt met broodjes uit de kampwinkel vertrokken wij voor een weer veel actievere topdag richting Aabenraa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver