dinsdag 2 mei 2017

Biddinghuizen – Fields of Rock

Het is 2007 en wij moesten iets doorgeven aan onze bank. Als tegenprestatie mocht mijn vrouw voor twee tickets kiezen. We konden uit iets in Amsterdam kiezen van een artiest, die wij niet zo zaten zitten of voor 2 kaarten voor het tweedaagse festival Fields of Rock bij Biddinghuizen. Nou, daar hadden wij wel zin in.
Voor 4 (ja echt) euro een tentje bij de Kwantum gekocht, oppas voor onze kinderen geregeld en op 16 juni met trein van Zwolle naar ’t Harde en met de bus naar Biddinghuizen. Hartstikke leuk lekker 2 dagen bands kijken en slapen op het terrein.
De eerste dag was de topact voor ons Iron Maiden op zaterdagavond met hun 25 Years Number Of The Beast Tour, een feest der herkenning met nummers als The Number Of The Beast, Hallowed Be Thy Name en een indrukwekkend decor met tank. Verder onder andere After Forever, Heaven & Hell, Slayer, Papa Roach, Fast Way en Pain of Salvation gezien.
De Zondag weer vroeg naar het terrein. Voor echt uitslapen was het toch te oncomfortabel 😉 We zagen onder andere Megadeth, raakten in gesprek met twee inwoners van Finland, pikten nog her en der nog wat flarden van andere bands mee en de topper op zondag was voor ons Motörhead. Een belevenis de snoeiharde rock ’n roll van Lemmy. Wij werden bijna van het veld geblazen.

Voor ons waren de beste en meest gedenkwaardige optredens van Iron Maiden en Motörhead dus……..
….Leuker wordt het daarna toch niet meer. Black Sabbath lieten wij dus maar zitten, dus geen Paranoid vandaag, maar wij hadden Heaven & Hell gezien, dat was toch ook een soort Black Sabbath. De bus en trein terug. Wat een topweekend!
Volgens mij is na 2007 dit geweldige metal festival tot nu toe nooit meer gehouden. Jammer toch?

Muziek van deze bands zijn te vinden op Spotify afspeellijst Radio Omhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver