maandag 22 mei 2017

Onweer

Onze vaarvakanties in Nederland 17-07-2003

Al vele malen voeren wij met onze boot door de Arembergergracht in de Wieden, van Zwartsluis via Belt-Schutsloot richting Beulakerwijde of andersom. Een van de eerste keren, dat wij er kwamen op 17 juli 2003 lagen er achter ons mensen uit Sneek. Toevallig of niet, maar regelmatig treffen wij daar ook een onweersbui. Zo ook die keer met de mensen uit Sneek achter ons.

Het jaar daarvoor, hadden zij een windhoos meegemaakt op het Sneekermeer en de schrik zat er bij hun goed in. Ook kennen wij een stel, dat bij die zelfde windhoos daar afgemeerd lag. Zij hadden behoorlijke schade aan hun schip als gevolg van die windhoos.

Maar de Sneekers namen ook in de smalle ondiepe Arembergergracht geen halve maatregelen. Terwijl wij nog lekker zwommen in de gracht en het onweer dus ook nog niet los was legden zij hun jachtje vast met wel zeven touwen. De rest van de boten hielden het gewoon bij twee of drie.

Het onweer trok zonder nadelige gevolgen over de Wieden.

Ja rare jongens die Sneekers.

Onweer

Overigens heb ik best wel respect voor onweer.
Mijn lief en ik waren op het strand in Scheveningen, toen ik nog in Den Haag woonde en plotseling kwam er een onweersbui op... een blikseminslag, vlak over onze hoofden heen. Wij roken zwavel en vluchtten snel naar de dichtst bijgelegen strandtent. Daar namen wij toen een drankje om weer op adem te komen, terwijl wij onze belevenis vertelden aan het meisje dat ons bediende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver