vrijdag 28 april 2017

Wedel (D) Tasjesdief


Onze eerste volle reisdag van onze campervakantie naar Denemarken reden wij van Leer naar Wedel even ten noorden van Hamburg. De camper stond op de camperstandplaats op loopafstand van het mooie strand aan de Elbe met strandpaviljoens en verderop het Welkomshoofd*, waar wij op een terrasje samen een heerlijk biertje hebben gedronken.

Na de smakelijke tussenstop kuierden wij weer terug naar onze camperplaats. Onderweg stond een oud dametje met een dode tak gevaarlijk in de onderwal van een slootje te roeren. Ze vertelde ons, dat zij beroofd was door twee jongens op fietsen, die hadden haar tasje geroofd en in de sloot gegooid. Haar beursje met 30 euro zat er in en dat was al het geld, dat zij nog had.

Gelukkig zag mijn vrouw, de tas in de onderwal liggen en zei, ‘geeft u de stok maar aan mijn man, die kan uw tas, zo pakken’. Zo gezegd, zo gedaan. De mevrouw was dolblij, dat ze haar tas weer terug had, ze kon mijn vrouw wel zoenen. Gelukkig kwam daarna al gauw een bekende van die Duitse mevrouw langs, die haar weer verder begeleide terug naar haar huis. Wij kuierden weer terug naar onze camper.

Behalve heel veel goede mensen, zijn er soms ook een aantal, zoals deze tasjesdieven, die (hopelijk tijdelijk) ontsporen.

Ach, wij hebben lekker vakantie en de volgende dag zouden wij weer verder naar het noorden rijden, om in Noord-Friesland te overnachten.

*Het Wilkomm-Höft begroet schepen die de Duitse wateren verlaten of binnenkomen met vlagsignalen en een gesproken groet in de taal van hun thuisland. Bij grotere schepen wordt bovendien een volkslied gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver