donderdag 27 april 2017

Rovinj (KR) Bjoetiefoellie Trip Wit Tonka

Heel lang geleden gingen wij met een bus vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht via Duitsland en Oostenrijk naar Rovinj in het toenmalige Joegoslavië en huidige Kroatië. Het was nog in de tijd van het ijzeren gordijn, elk Europees land eigen valuta en eurocheques.
Wij hadden dus Duitse Marken bij ons, Oostenrijkse schillingen en Joegoslavische dinars en eurocheques. Zo makkelijk tegenwoordig, bijna overal pinnen en heb je andere valuta nodig, dan haal je dat in dat andere land wel uit de muur. Toen liep je met een hele dikke beurs niet van het plastic maar van het munt- en papiergeld in allerlei valuta.

Maar… biertje / pivo was er ook niet door, ik geloof 20.000 dinar voor een halve liter (omgerekend ƒ2 of € 0,90).

Een etmaal onderweg en wij waren in Rovinj een schilderachtig stadje op een schiereiland in de Adriatische Zee. Fijn weekje vakantie gehad. Dagelijks werden wij aangesproken door een man met een zonnebril met spiegelglazen, waarvan in een daarvan een ster. Of wij een Bjoetiefoellie Trip Wit Tonka wilden maken…Zijn bootje, ik schat dat je er 10 mensen in kon proppen. Nou dat was niet een heel betrouwbaar, zeevaardig schip… wij hebben later maar een vaartochtje gemaakt met een groter zeewaardige boot naar de Limski.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver