vrijdag 28 april 2017

Liberty Island– Vrijheidsbeeld

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

We namen het vliegtuig naar New York op bezoek bij familie in New Jersey en later hebben wij ook nog New Mexico bezocht. Maar ook in New York hebben wij nog een dagje rondgekeken en wij hebben daar ook nog even de boot naar Liberty Island genomen. Onderweg voeren wij nog langs Ellis Island. Op Liberty Island staat het Vrijheidsbeeld.

Het beeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Het 46 meter hoge beeld (93 meter als de sokkel wordt meegerekend) met een gewicht van 225 ton was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en ook als teken van vriendschap. Op de plaquette in haar linkerhand staat “JULY IV MDCCLXXVI”, de datum (4 juli 1776) van de verklaring in Romeinse cijfers.

Trouwens ook als wij gaan varen komen wij geregeld nog een Vrijheidsbeeld tegen bij Blauwe Hand.
Dezelfde dag hebben wij onder andere ook nog in Central Park rondgewandeld en de lift naar boven genomen in een van de Twin Towers van het WTC :(

Meer over en vanuit New York staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver