donderdag 27 april 2017

Münster, Allwetterzoo


Deze maal hebben we de tent in de auto gegooid, want wij gaan even naar Duitsland.

Na een paar dagen Sauerland, vertrokken wij naar Münster. De camping daar vonden we maar zo zo. Te veel aangelegd, te veel regeltjes, te weinig vrijheid. In de stad geweest, waren wij ook niet zo voor in de stemming, toen maar naar de dierentuin. Dat beviel ons wel.

Leuk waren de Aziatische olifanten in het halve hectare grote Elefantenpark. Daar liep een gigantische olifantenbul met nog een hele grote slagtand.

Andere dieren, die wij in Münster bewonderden waren onder andere:

Na het verblijf op de camping in Münster trokken wij verder naar Osnabrück.


De Aziatische olifant (Elephas maximus) is meestal kleiner dan de meeste Afrikaanse olifant. Schouderhoogte is tussen 2 en 3,5 meter, het gewicht tussen de 3000 en 5000 kg. Hij heeft kleine naar beneden wijzende oren en een bolle rug. De slurf van de Aziatische olifant heeft aan het einde een vinger aan de bovenkant, de Afrikaanse heeft er een aan de onder- en een aan de bovenkant. Verder verschillen het aantal nagels en de vorm van de kiezen. Bij de Aziatische olifanten hebben enkel de mannetjes slagtanden. De oren van de Afrikaanse olifant zijn groter.
Aziatische olifanten worden in het wild gemiddeld 60 jaar oud, onder gunstige omstandigheden in dierentuinen soms  tot 80 jaar.
Er zijn 5 ondersoorten bekend. Verschillen ertussen zijn erg klein. Olifanten komen voor in Borneo, Sumatra, Sri Lanka, Cambodja, Zuid-China, India, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Thailand en Vietnam.
De Aziatische olifant eet per dag wel tot 150 kg plantaardig voedsel. Ook drinkt hij 80-160 liter water. Het grootste gedeelte van de dag is hij met eten bezig. Daarbij produceert de olifant zo’n 100 kilogram mest.
De Aziatische olifant kan tam worden gemaakt en gebruikt worden als lastdier.

Meer over en vanuit Münster staat in onderstaande stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver