dinsdag 11 april 2017

Hindeloopen (Frl) Roemrucht Vissersgeslacht


Het is 30 juli 2003, wij zijn met dochter (9), zoon (8), hond en kat met onze boot op vakantie.

Vanuit Workum, waar 's morgens bij opoe en opa op de koffie waren geweest op de camping, voeren wij naar een volgende stad van de Friese 11 steden Hindeloopen, zowel in Workum als in Hindeloopen weten wij vanouds goed de weg en in beide steden zijn wij goed bekend.

Eindelijk voeren wij eens een stukje over het IJsselmeer. Flinke, mooie golven, maar na 20 minuten waren wij ook al weer op onze volgende bestemming: Hindeloopen.
De kinderen gingen gelijk aan wal en in een sprint naar Ame en Oate. Wij gingen na de regeldingen aan boord en in de haven ook die kant op.  's-Middags kwamen ook onze schoonzus en zwager/broer op visite en 's avonds Oate/Fear weer. Als maaltijd hebben wij vandaag heerlijk patat met een lekkerbekje gegeten.
Hier in de oude haven aan de Lange Brug hebben wij ook een buurman die naar eigen zeggen goed bekend was in Hindeloopen, want deze oud Hielper kwam uit en.. ja het zijn zijn eigen woorden ehm ‘een roemrucht vissersgeslacht’. Tsja hij had best een mooi kotter getuigd schip deze Flevopolder bewoner. Maar in onze eigen familie zijn wij toch meer van doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In zijn voorkomen was niks meer terug te vinden van een stoere visser. Wijzelf stammen dan ook gewoon af van families keuterboertjes, fabrieksarbeiders, molenaars, vissers en weet ik wat allemaal, maar je bent wie je bent en dat is wat ons betreft goed genoeg.

Maar wat kun je daar fijn liggen in Hindeloopen. Er is altijd genoeg te zien en te beleven in en om de haven van dit stadje!

Ook donderdag de 31ste verbleven wij hier in de haven en pas op 1 augustus na de koffie bij Ame zijn wij met  schoonzus en zwager/broer als passagiers  naar Staveren gevaren. De helft van de vaartijd, minder dan 10km waren wij kwijt aan het passeren van de sluis het Johan Willem Frisokanaal in.

Vervolg van deze vakantie vind je hier!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver