donderdag 27 april 2017

Genemuiden, paardenbloemen op de dijk

29 april 2012, mijn vrouw en ik gaan samen met de hond met de boot op vakantie, de 2 kinderen blijven thuis.


Na een drukke 1e vakantiedag gisteren, maar de details staan in mijn blogje op Hyves*, vandaag samen met de boot. Vanmorgen beiden eerst nog getrimd. Mijn lief met onze hond, ik ben naar AV PEC geweest voor een trimloop, twee rondjes door Aalanden en het Westerveld. Daarna hebben wij met de fietsen nog een vracht levensmiddelen en andere spullen naar de boot in de haven gebracht.

Thuis hebben wij met ons vieren nog warm gegeten en toen varen, rond 4 uur vertrokken. Half bewolkt en soms zon naar het vluchthaventje bij Genemuiden. Half 6 waren wij d'r al. Bakje koffie gemaakt. Kwart voor 7 even de laptop met digitenne aan voor Studio Sport. Spannend, wij wisten nog niks van de topwedstrijden.  Zowel Ajax als Feyenoord gewonnen. Ajax kan woensdagavond kampioen worden. Feyenoord heeft zich na een 1-0 overwinning verzekerd van Europees voetbal het volgende seizoen. Woensdag moet de laptop weer opgeladen zijn, dan kunnen wij weer kijken. Dinsdagavond moeten wij even naar Radio Fryslân luisteren voor Cambuur. Vervelend toch? Al dat voetbal ;) 
Na Studio Sport belde onze dochter al even, leuk! Daarna lekker gewandeld onder mooie luchten richting Zwarte Meer, geweldige uitzichten. Zo fijn vakantie. 

Nou zitten wij al in t-shirt op ons bankje met droge worst, kaas en een Dommelsch biertje en het is nog geen eens 9 uur. Zo mooi!

*wat daar gestaan heeft Hyves, Hyves dat was toen, het sociale media gebeuren in 2012 was nog heel anders in Nederland, maar het heeft vast met voetballen te maken.

Onze prachtige ouwe boot ligt in De Ketting bij Genemuiden en wij laten de hond even uit, het is ochtend en zonnig. Voordat wij vertrekken via Zwarte- en Kadoelermeer naar… weten wij nog niet precies. Maar het is Koninginnedag 30 april 2012, dus maar niet naar een stad of een dorp, geen zin in gedoe.
De dijk nog vol met paardenbloemen op de laatste dag van april en de monding van het Zwarte Water, het prachtige Zwarte Meer en het Vogeleiland voor ons. Na het varen over de rustig meanderende rivier het Zwarte Water is het heerlijk, ook is het maar voor even, om even ruim water voor je te zien.
En loop je twee weken later over dezelfde dijk, dan zullen de meeste paardenbloemen wel zijn vervangen door het geel van de boterbloemen.

Meer over en vanuit Genemuiden staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver