dinsdag 11 april 2017

Flamingo’s in ons merengebied?

Om huis ook vorig jaar juni bezig geweest met de bestrating en om de straat van onze bouw te scheiden ons ‘merengebied’ aangelegd. Groot woord voor 3 speciekuipen en een ingegraven bloembak 😉

Deze waterpartijtjes hebben wij aangekleed met diverse waterminnende planten, zoals munt, moerasviooltjes, plomp, waterlelie, dotterbloem en russen. Daaromheen aangekleed met wat frutsels en fratsels, waaronder inmiddels ook een vuurtoren… en drie van de frutsels zijn:
 Flamingo’s 😀
Flamingo's Arcen 31 mei 2016


De Europese flamingo zagen wij onlangs ook nog in Arcen. Mooie vogels!

De gewone of Europese flamingo is 150 cm groot en weegt ongeveer 4 kg. De veren van de gewone flamingo zijn over het algemeen lichtroze, de vleugels wat donkerder. De snavel is roze, gehoekt, met een zwarte punt. De extreem lange poten zijn roze, met korte tenen met zwemvliezen. De flamingo zoekt vooral overdag eten, insecten, wormen, kreeftjes, algen en planten. De soort komt voor in Afrika en Eurazië, in Europa vooral voor in warmere gebieden, zoals Italië, Griekenland en Spanje en in Frankrijk in de Camargue. Echter komen de vogels niet alleen voor in de warmere gebieden. In Nederland en België worden ze ook wel eens gesignaleerd.

Maar in onze gebieden is de kans dat je ziet toch groter in vogel- en dierenparken zoals Burgers’ Dierenpark, dan in het wild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver