donderdag 27 april 2017

Delaware Water Gap - Zwemmen in een waterval

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

Lang geleden, de 21ste eeuw was nog niet begonnen huisden wij samen een paar weken om in de Verenigde Staten van Amerika. Wij zijn in vier staten geweest. New York, New Jersey, een stuk Pennsylvania en met een binnenlandse vlucht nog naar  New Mexico.

Wij verbleven de meeste dagen bij familie. Leuk is, dat die overal de leukste plekken kennen. Zo gingen wij ook een dagje rondkijken bij de Delaware Water Gap een mooi natuur- en recreatiegebied aan de rivier de Delaware op de grens van New Jersey en Pennsylvania.

Op de Delaware die ter plekke vrij smal is en snel stroomt hebben wij ook gekanood en afgezakt op een grote vrachtautobinnenband, maar het zwemmen in de watervallen in de wouden bij de Delaware Water Gap (The Glens) was ook een erg leuke ervaring. De rotsen daar zijn glad als glijbanen en onder de waterval zelf is het hartstikke diep en in het oosten van de VS is het zomers langs de Atlantische kust vak knap brodzig, dus erg geschikt voor wat verkoelende waterrecreatie. Superleuk. Daarna zijn wij naar Millbrook Village gereden. Ook hebben wij over een oude voetgangersbrug de Delaware overgestoken naar Portland in de buurstaat Pennsylvania.

Een kleine twee weken later zagen wij de Nambé Falls in New Mexico, daar hebben wij helaas niet in kunnen zwemmen ;-)

Watervallen zie je als Nederlander niet elke dag. De grootste waterval die wij ooit in het echt zagen, is tevens de grootste in Europa.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver