vrijdag 28 april 2017

Albuquerque – Route 66

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

In onze tijd in New Mexico hebben wij ook een stukje van de beroemde Route 66 gereden.
De bekendste route door de Verenigde Staten en ook als song een klassieker.

De weg leidt door een prachtige bergachtige omgeving en van Santa Fé naar Albuquerque – the ballooning capitol of the world – hebben wij een stukje van deze weg genomen die dwars door Albuquerque loopt. Daar verbleven wij een aantal dagen in een hotel vlak langs de Route 66. Een avond hebben wij ook gegeten in de prachtige Diner 66.

U.S. Route 66, beter bekend als Route 66 (US66) was een historische autoweg (U.S. Highway) in de Verenigde Staten, die begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De weg wordt ook de Will Rogers Highway genoemd.

In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Veel toeristen volgen nog steeds het oude traject van Route 66, wat nu vanaf Chicago via de US55 naar St. Louis loopt. Vanaf daar gaat de weg over in de US44 tot aan Oklahoma City, vanwaar de US40 het grootste deel van de oorspronkelijke route volgt, tot in Barstow. Vanaf daar kan men het laatste stuk over de US15 volgen om via San Bernardino naar Santa Monica te rijden.

Route 66, ook als song een klassieker!

Meer over en vanuit Albuquerque staat in onderstaande stukjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver